Etappe 19: Over op tijd zijn, Bionic Engineering en de laatste loodjes naar Le Markstein.

Heuglijk nieuws, beste Tourvolgers, op deze laatste vrijdag in de Tour de France van 2023. Als je investeert in aanvallen wordt dat beloond. De energie die je er insteekt betaald zich uiteindelijk uit in succes, dat geld zowel voor pedaalomwentelingen als andere vormen van inspanning. Als eerste over de meet zoals Mohoric vandaag of zoals in huize Van Aert de geboorte van Jerommeke. Jawel, Wout bleek precies op tijd met de privéjet naast het kraambed van zijn Sarah geland te zijn.

Over de etappe van vandaag hoeven we geen alinea’s vol te typen. Matej Mohoric had 3 millimeter meer energie dan Kasper Asgreen, enkele Nederlanders hebben het geprobeerd, pechvogel van de dag was de boomlange Politt, voor wiens afmetingen er geen reserve fiets op de neutrale hulptroepenwagen van sponsor Shimano stond. 

Victor Campenaerts verlengde zijn abonnement op de niet rooie rugnummers, de redactie van de Avondetappe had 3 sprinters uitgenodigd om de massasprint te bespreken, die er niet kwam, dus probeerden ze het presentatietalent van Tommeke Dumoulin maar uit door hem de rebus en de uitkomst daarvan te laten presenteren. Het weg te geven shirtje werd deskundig gevangen. Mooie beelden van een geëmotioneerde Mohoric, Herman vroeg bij Lidl-Trek naar de bekende weg en de mannen van Jumbo-Visma toerden, met uitzondering van LaPorte en Benoot, op hun gemak met grote achterstand de witte finishlijn.

Uw onraadreporter daarentegen was druk met het ontkrachten van de insinuaties, zwart op wit gedrukt on de Fransche sportkrant, over de prestaties van de geletruidrager. Diverse professoren en hoogleraren werden benaderd, maar uiteindelijk kwamen we via een zoom-verbinding in contact met Professor Gregg Kinsell, hoofd van de faculteit ter bestrijding woke terreur en bevordering van verkiezingsfraude, maar voordat hij zich de Christelijke leer eigen maakte, werkte hij als onderzoeker voor de Amerikaanse luchtmacht.

Hij heeft zich verdiept in de ongelooflijke overwinning van Jonas Vingegaard in de tijdrit, waarna er veel oneerlijk gespeculeerd werd over zijn ongelooflijke vermogen/gewicht van bijna 8 watt per kilo, en hoe hij erin slaagde de man met de witte trui te verslaan met zo een groot verschil.

Op uw verslaggevers vraag naar zijn onderzoek antwoordde hij: “Mijn collega kolonel Steve Austin leefde nog nauwelijks na een enorme crash in een experimenteel “lifting body”-vliegtuig. Het lichaam van de Kolonel werd letterlijk herbouwd met behulp van een supergeheim systeem van Bionic Engineering dat hem bovenmenselijke, bijna goddelijke, vermogens opleverde”, vervolgde hij.

Als u onraadreporter alles juist heeft begrepen, want de informatie moest gedistilleerd worden uit zijsprong verhalen over de financiering van het geheime project door de Biden familie en dat de Vietnam oorlog nu uitgevochten word in Ukraine, gefinancierd door een socialistisch bolwerk onder leiding van de Oostenrijker Schwarzenegger. De technologie zou bijvoorbeeld gebruikt zijn om 'Super Soldiers' te creëren, die in staat zijn tot ongelooflijke heldendaden van moed en moed, zoals John Rambo en een ondergrondse groep die bekend staat als The A Team, om nog maar te zwijgen van een schimmig Black Ops-team dat bekend staat als The Expendables.

Sportteams gebruiken die Bionics techniek nu al tientallen jaren en Jumbo Visma heeft dr. Rudy Wells, die 50 jaar geleden pionierde in het proces, in dienst als hun adviseur. Hoewel Vingegaaard technisch 'schoon' is in termen van typische verboden middelen, zou zijn geheim worden onthuld door een geigerteller in de buurt van zijn lichaam te gebruiken. “De kleine kernreactoren die zijn Bionic-mechanismen aandrijven, geven een vage geur van Cesium 236 af”, aldus professor Kinsell. 

De UCI zou geen moeite hebben met de situatie, dankzij substantiële investeringen van enkele top profteams in de pensioenfondsen van hun senior management, die de voortgang van het project jaarlijks tijdens de Bilderberg conferentie bespreken. Jawel, uw reporter weet ook wel dat deze informatie uit het land van gefabriceerde waarheden en onvermoeibare racistische domheid. Hoe dan ook, informatie en universitair onderzoek, fake of niet, moet men serieus nemen. Het is geenszins de taak meer, in dit huidige tijdperk van individuele overtuigingen, van een journalist om kritische noten te kraken, de lezer bepaald zelf wel wat hij of zij gelooft en voor welke populistische waanideeën ze met fakkels en superglue de straat op gaan.

Op de voorlaatste dag van de Tour de France is het alles of niets, ook al lijkt de strijd om de eindoverwinning reeds beslist in het voordeel van Jonas Vingegaard. Desondanks beloven zes gecategoriseerde beklimmingen, waarvan twee van de eerste categorie, van de koers een waar spektakel te maken. Het zal wel weer een circus van vliegeniers zijn vanaf de start in Belfort, of zoals de Duitstaligen ten noordoosten van de stad zeggen; Beffert. De sprinters zullen koersdirecteur en grootverdiener Christian Prudhomme vervloeken. Hij heeft met de ASO liefst zes cols gelegd in een rit van 133 kilometer en dus zullen de snelle mannen enorm hard moeten vechten tegen de tijdslimiet. Wie zal er als eerste de Col du Platzerwasel over rijden, wie wint de bolletjestrui en wie heeft de langste adem op het plateau naar Le Markstein?

We gaan het zien beste Tour volgers, de laatste spannende etappe van dit jaar – tenzij je natuurlijk volgende week ook de Tour de France du Femme gaat volgen – we gaan zo langzamerhand afscheid nemen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten