Etappe 13, Pijnlijke pech in Pau


Wat een mooi dagje Pau had moeten worden, beste Tourgazet Plagiato volgers, zal uiteindelijk in onze geheugen gegrift staan door de val van Wout van Aert. Natuurlijk was het sportief gezien ook een speciale dag, met als hoogtepunt een gedreven gele trui drager en zijn uitmuntende overwinning. Maar terwijl het feestgedruis opgang kwam werd Wout van de Supermarkt ploeg geopereerd aan een vleeswond aan zijn rechterbovenbeen, die hij opliep bij zijn zware val. 

Volgens Head of Performance Mathieu Heijboer van Jumbo-Visma was Van Aert vermoedelijk met zijn heup in een haak van een afzethek blijven hangen, waarbij ook spierweefsel is geraakt. Intussen is hij geopereerd, een behandeling die een uur duurde. Het een zware ingreep, maar de artsen zijn positief gestemd dat ze alles wat ze wilden doen, ook hebben kunnen doen. Nu is het afwachten hoelang het herstel gaat duren”, aldus Heijboer, die commentaar gaf op de stoep van het ziekenhuis.


Wat betreft het sportieve gedeelte is voor uw onraadreporter de grootste verassing dat in het spoor van Julian Alaphilippe, ook ploegmaat Enric Mas een uitstekende tijdrit afwerkte. De Spanjaard reed de negende tijd en daarmee ging hij voorbij aan Egan Bernal en Emanuel Buchmann in het klassement. Ook nam hij de witte trui over van Bernal. Ik denk dat de klassementsmannen hem beslist niet uit het oog mogen verliezen.

Wat ook mooi is om te zien is dat onze landgenoot Mollema over genoeg eergevoel beschikt om het er niet zomaar bij te laten dat hij kopman Richie Porte moet ondersteunen, want na dertien ritten heeft Bauke (16e, +5:34) nog altijd zicht op een top-10 notering in het eindklassement. Mollema eindigde als dertiende (+1:09) in de tijdrituitslag. In het algemeen klassement staat hij slechts één plek achter zijn kopman Porte. Hopelijk gaan we hem, samen met Kruijswijk natuurlijk, bij de eerste zien boven komen op De Tourmalet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten