1 Juli, morgen is het zover!

Och hoe groot de inspanningen van uw onraadreporter ook waren de afgelopen dag, geen van de ploegleiders wenst ook maar een woord te wisselen met een Portugese verslaggever. Nu waren de Engelse buren in het Portugese binnenland al verbolgen over de grappen die het enigszins ironische en sarcastische karakter van ondergetekende nu eenmaal met zich meebrengt. maar het was de baas van Team Sky toch echt in het verkeerde keelgat geschoten toen zelfs Fransche journalisten het onderwerp ter sprake brachten. En nee, ook de vragen over de interventie met legermateriaal van de Fransche elite troepen worden op geïrriteerde wijze weg gewimpelt.

Tijdens deze Tour de wordt er dus groot geschut ingezet om ‘mechanische doping’ tegen te gaan. De thermische camera’s moeten de zoektocht naar motortjes versoepelen, en ja het Fransche leger stelt die camera’s beschikbaar aan de UCI. Thierry Braillard, staatssecretaris van sport, dringt er bij de UCI op aan snel deze methode toe te passen om mechanische doping op te sporen. Natuurlijk krijgt hij de steun van de Fransche wielerbond en de ASO. Als U, beste wielerliefhebber denkt dat die cameramannen achterop de motor close-up beelden aan het maken zijn, om U te laten zien of de 12, 13 of 14 is gestoken hebt u het mis. Naast het gebruik buiten de koers, zal er ook tijdens de etappes, gecontroleerd worden met warmtecamera's. Menige renner die in de vorm van z'n kleven verkeerd en het kopke boven het maaiveld uit steekt zoals onlangs nog Primoz Roglic zal menige inspecties kunnen verwachten, en dan gaat het niet over de warmte van z'n kuiten!


Uw onraadreporter houd z'n ogen en oren open, alhoewel dat na de verkreukelende vlucht met Ryan-Air en de boemeltreinrit vanaf Bordeaux een grote opgave is. Gelukkig is uw verslaggever uitgerust met het tabletje van Mevrouw Kettingkast-Sputterbret en is het dit jaar mogelijk via de "Hola" app, zowel de informatie van de Franschen, de Belgen, de Engelsen en de Nederlanders te vergaren, dat wil zeggen, als de Franschen een beetje toeschietelijk zijn met de gratis WIFI-spots langs de route! Ja zeker, de plaats waarvan Uw reporter de etappe's zal gadeslaan hangt simpelweg af van een klein, zich in het leegluchtige verplaatsend detail dat ondanks de vooraanstaande technologische vooruitgang zich voor de rest van de volgers zich in het luchtledige verplaatst.

We maken ons op voor de eerste etappe, die ongetwijfeld beslecht zal worden in een massa sprint en Uw makker in de zoektocht naar de winnaar twijfelt aan de beslissing van de gezaghebbende binnen het enige Nederlandse team. Toch weer Kittel? Nacer Bouhanni is er niet bij, nou ja, Karel is toch al niet zo'n fan. Misschien dat onze kersverse Nederlandse kampioen een plaatsje verder komt in de sprint. We zullen het zien morgen! Volgens Kelderman kan de LottoJumbo ploeg op alle vlakken meedoen. "We hebben een sprinter bij ons, al zit hij nu ziek in het hotel, ziei hij gisterenavond, maar dat komt goed voor de start van de Tour. We beschikken ook over renners die in de overgangsritten uit de voeten kunnen en hebben mannen voor in de bergen. We gaan voor een etappezege en willen ons laten zien." Nou uw onraadreporter heeft over die steun in de bergritten zo z'n eigen gedachten, en die sprintjes... nou ja,....

Ik wens U een fijne Tour-kijk dag op de bank, of met de TV buiten op het balkon.. zolang de koelkast maar binnen handbereik is! Até Amanhã!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten