België !!


Bonjour vrienden van de fiets, jawel, de goesting om van start te gaan met het rapporteren van alle perikelen in de Tour bereikt langzaam een staat van pennenvreugde. Uw onraadreporter is er klaar voor en… ter plaatse!! Nu moet ik direct mededelen dat het verslag van het depart in het Brusselse niet vanuit de hoofdstad aller Europarlementariërs komt maar vanuit het pittoreske Vollezele.

Mevr. Kettingkast-Sputterbret zou een extra koffer mee genomen hebben om alle kopjes, schoteltjes, lepeltjes en gebaksvorkjes te verzamelen, want voor de prijzen die men voor koffie berekend in Bruxelles mag je aannemen dat al het aardewerk en roer- en eetgerei bij de prijs is inbegrepen! Maar goed dat uw verslaggever zijn primusbrandertje, waterketel en pot oploskoffie in zijn bepakking heeft verborgen. Je zult toch eerst even quasi moeten inklokken bij het Euro Parlement om de dag financieel te overleven in de Capitool der lobbyisten.

Tot en met de 7e juli heeft uw onraadreporter onderdak gevonden in Hof ter Haegen, aan de rand van het Pajottenland. Jawel, mevrouw Urban heeft zich ook gemeld hier in de Hortensia kamer op een steenworp afstand van de Bosberg in Galmaarden. En ja, beste Tourgazet volgers, het is een familie appartement met aparte slaapkamers, u hoeft Mevr. Kettingkast niet op stang te jagen met roddels over buitenechtelijke bokkesprongen, daar gelooft ze na al die jaren bestookt te zijn met valse achterklap malversaties sowieso niet meer in. Voor de helft van de prijs die betaald moet worden in een Molenbeek’s toeristen-opvangcentrum verblijven uw verslaggever en voorvaltekenares bij Sandra Scheys en Herman Vierendeel aan de Crijnemstraat 10, die de oude vierkantshoeve uit 1783, nieuw leven hebben ingeblazen. Het Hof Ter Haegen, de officiële naam van de hoeve, heeft vijf slaapkamers, waarvan één grote familiekamer, waarin ondergetekende dus domicilie heeft voor de komende dagen.

Het wordt een niet te voorspellen Tour de France, zo zonder Froome, Dumoulin en Roglic dit jaar. Wat uw onraad reporter ook opmerkelijk vindt is dat het schier onmogelijk blijkt om de Nederlandse kampioenstrui in het peloton te krijgen, terwijl veel van de andere Nationale kampioenen wel aan de Ronde der Fransozen deelnemen. Je zou verwachten dat de ploegen die vertegenwoordigd zijn in de Tour beter hun best zouden doen om een van de Nederlanders in hun gelederen tot kampioen te maken. Misschien dat het parcours tijdens het nationale kampioenschap, internationaal gezien, gewoon niet voldoet of het ligt natuurlijk gewoon aan het animo van “de grote jongens!” Een ding kunnen we haast wel voorspellen. Dat is namelijk de winnaar van de Groene Trui! Peter Sagan ligt fanatiek op recordkoers. Met een zevende groene puntentrui in Parijs zal hij Erik Zabel definitief het record uit de wielen rijden. Hij moet er natuurlijk wel voor zorgen niet gediskwalificeerd te worden.

Terwijl Petra een tekening maakt van Hof ter Haegen, bereid Uw verslaggever zich voor om nog een paar dagen van de rust te genieten en zich mentaal te sterken voor wat komen gaat!
Ate Logo!

Oh, bij de wee…
Mocht u ooit een mooie plek zoeken om uw vermoeide hoofd neder te leggen en de kunst van het uitrusten te willen onderzoeken, ik kan u een verblijf in Hof ter Haegen van harte aanbevelen! www.hofterhaegen.be
Adres: Crijnemstraat 10, 1570 Vollezele, België
Telefoon: +32 474 95 77 58

Geen opmerkingen:

Een reactie posten