Pre-Proloog 2019


Ahwel beste wielervrinden, het spektakel gaat weldra weer van start! Uw onraad reporter vreest met grote vrezen dat we, in deze aflevering van de Ronde der Fransozen, ons zullen moeten voorbereiden op rode lantaarnen, bezemwagens en hoopvolle toekomstvoorspellingen. Natuurlijk hebben we Woutje Poels en Bauke Mollema, maar gezien de ploegen waarvoor ze rijden zal dat vooral verslikken in het ego worden. Vanuit een Portugees perspectief is het niet veel beter. Edoch, waarde fietsliefhebbers, gaat uw verslaggever met frisse tegenwind richting het Fransche land om voor u zijn oor aan de carbonbuizen te leggen en ratelende tandwielen gade te slaan.

Misschien, heel misschien is er een kleine kans op succes. Kruijswijk hoeft de Tour nu niet te winnen, met een derde of vierde plaats kun je tenslotte over een jaar of 10 nog steeds uitgeroepen worden tot de winnaar van de gele trui. Het blijkt al dat de ploegleiding er niet veel fiducie in heeft, daar de nadruk vooral ligt om onze DDD (Dikke Dijen Dylan) een paar sprintjes te laten winnen. Jumbo-Visma – uw reporter moet nog steeds wennen aan de nieuwe namen en tenues van de ploegen – heeft natuurlijk genoeg mankracht om een paar etappes te winnen met mannekes als Wout van Aert en Laurens De Plus, maar dat zijn Belgen, heb je dat weer. Nu Tommeke er niet bij is, de andere talenten in dienst rijden van alles behalve Nederlandse kopmannen, heeft uw verslaggever zijn hoop gevestigd op de debutant in de Tour. Niet eens volledig betaald professional, maar toch het snot voor de ogen rijden. Ik zie het wel gebeuren die etappe winst van Ceesje Bol!

Gaat alles zijn zoals in andere jaren? Nee, dat kan niet meer. Tijdens het 12e jaar, jawel vrienden, zullen we het moeten doen zonder foto’s. De nieuwe Europese censuur wetten met als dieptepunt artikel 13, maken het bijna onmogelijk om een beetje serieuze foto-joernelastiek te bedrijven. De redactie van de Tourgazet Plagiato heeft echter kosten nog moete gespaard om hiervoor met een bijzondere oplossing te komen!

Jawel, zeker en vast, uw onraadreporter zal worden bijgestaan door de meest talentvolle rechtbanktekenaar die Nederland ooit heeft voortgebracht. U hebt allen zeker diverse tekeningen van haar gezien in de krant of op hetzelfde televisietoestel waarmee u de prestaties en perikelen van het peloton der carbon ros rijdende tourdeelnemers gaat volgen. Petra Urban was – tegen de daarvoor staande vergoedingen – zich te scharen naast uw verslaggever. Het contract loopt tot de laatste dag van de Tour, met als enige clausule dat ze direct naar de USA reist mocht de Beer van het Zwijnenparadijs in het beklaagdenbankje komen. Het portretteren van Trump in die situatie staat boven aan haar verlanglijstje, dus mocht die gelegenheid zich voordoen – wat wenselijk, maar niet te verwachten is – zal uw onraadreporter nog meer visueel en tot de verbeelding moeten schrijven dan al het geval was in het afgelopen 11 jaar.

Uw verslaggever Karel Kettingkast.

Notitie van de Redactie:
Nu wordt de Tourgazet Plagiato al vanaf 2008 in het bijzonder gemaakt voor de deelnemers aan Ted’s Tourtoto, maar de redactie hoopt ook andere wielerliefhebbers te bereiken door de dagelijkse reportage via Facebook en Twitter kenbaar te maken. Deze plagiaat versie komt in het geheel voor rekening van onze onraadverslaggever Carlos Guarda de Cadeia (Karel Kettingkast), die sinds jaren met een krap budget voor de Lisboa Notícias Engraçadas Jornal werkt. Wilt u Carlos een helpende hand toe steken? Stuur u verhalen, opmerkingen, dromen, belevenissen en – Rechten vrije- foto’s naar de redactie van de Tourgazet Plagiato: Lisboa Natícias Engraçadas Journal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten